Marvels värld blir bara större och större. Ända sedan den första Iron Man-filmen (2008) har vi haft på känn att något stort varit på gång. År efter år har det bara byggts på med filmer och möjligheterna och förväntningarna har ökat med varje film som släppts. Den första Avengersfilmen visade att man visst kunde göra en mästerlig film där flera hjältar kunde dela på huvudrollerna utan att tappa fokus på filmen och handlingen som skulle drivas framåt. Därefter rann det bara på och vi har fått utgreningar inom genren superhjältar. Från politiska thrillers och rymdoperor till tonårsskildringar och nu senast till helt nya platser som Black Panthers fantastiska hemland Wakanda.

I denna veckas avsnitt av GeekPodden går Fredrik, Magnus, Florian och Filiph igenom vad som verkligen är Marvels Cinematiska Universum (MCU). Vi listar alla filmerna från fas 1 till nuvarande fas 3. Vilken hamnar i toppen? Vilket plockar bottenplatsen? Vilka är de hjältar och skurkar som gjort största intrycken under de 10 åren som Marvel pumpat ut filmer? Detta och mycket mer i veckans avsnitt av GeekPodden!

OBS! Avsnittet är HELT fritt från spoilers inför superaktuella Avengers: Infinity War!

 

Medverkande

Magnus Sörensen
Fredrik Fornänger
Florian Linblom O’Hara
Smygarn Johansson

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399