Musiken i en film kan vara helt avgörande i vissa fall… och i vissa fall kanske inte spela mycket roll alls. I veckans avsnitt kikar vi lite på musik i film, främst de soundtracks som har det där extra i sig… soundtracks som inte bara bärs upp av någon enstaka låt utan som representerar filmen helt på egen hand utan någon enda filmruta inblandad.

Vi doppar såklart tårna i instrumentala stycken, signaturmelodier och diverse trender årtiondena emellan. Som 90-talets bombastiska ballader, 70-talets dansanta stänkare och 80-talets adrenalinpumpande rockdängor.

Magnus har kikat extra på favoriter som Snuten i Hollywood, Karate Kid, Top Gun samt lite nyare soundtracks med mer djup än man kanske egentligen tror vid en första anblick. Den där andra Magnus som är med, Herr Skogsberg, kunde inte hålla sig ifrån att peta in lite skräckfilm samt ett par old school tv-serier.

En kompanjon till veckans avsnitt är denna Spotifylista som hör till avsnittets sista segment. https://open.spotify.com/playlist/259GFQValuHL1xOLRM1Scf?si=d813aaae269c4ee7

I veckans avsnitt är det lite puffar i ljudet, vilket vi be om ursäkt för. Puffskyddet har haft semester men är tillbaka redan nästa vecka.

Lyssna via valfri podcast-app, Acast, iTunes, Spotify eller på Geekpodden.se

MEDVERKANDE:

MAGNUS SÖRENSEN & MAGNUS SKOGSBERG

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399