Vi är många som dagligen kollar på tv, film, serier m.m. Ett vanligt uttryck är “Har du sett den filmen?”…. men om vi backar bandet ända bak tills man frågade “Har du sett det där som kallas film?”. Det var ju ändå ganska länge sedan och det har hänt en hel del på vägen.

Magnus och Magnus har grävt bland världens allra första filmer. Ända bak till 1800-talet och hur allt egentligen startade och sedan utvecklades till en industri som vi skulle få se växa mer än nog någon hade kunnat tänka sig.

“Arrival of a train”, “A Trip to the Moon”, “The Devils Castle”, “Roundhay Garden Scene”… känner ni igen dem? Kanske några va? De tillhör nämligen de första åren av film och fler av dem har spelat oerhört viktiga roller för filmens utveckling. Visste ni t.ex att Thomas Edison, ja samma kille som tog patent på glödlampan, var starkt inblandad i filmens födelse? Han och många andra visionärer betas av i denna filmresa med många betydelsefulla stopp.

Vi reser bakåt i tiden för att sedan hoppa steg för steg tillbaka till framtiden och in i den tidiga delen av Hollywood. Hollywoods guldålder då? Lugnt, den kommer i ett kommande avsnitt.

Lyssna via valfri podcast-app, Spotify, iTunes, Acast eller på www.geekpodden.se

 

 

 

Magnus Sörensen / Hazy Weekends / The Walkouts / Geekpodden / Suburbia / Trollhättan

Magnus Sorensen / The Walkouts / Hazy Weekends / Suburbia / Magnus Sörensen & the Captains Inc

Magnus Sörensen / Hazy Weekends / The Walkouts / Suburbia / Magnus Sorensen & the Captains Inc

Magnus Sörensen / Hazy Weekends / The Walkouts / Suburbia / Magnus Sorensen & the Captains Inc / Geekpodden

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399