Det blev ett tredje avsnitt på temat ”Decenniet som gick”. Efter att ha avhandlat teknik, film, tv-serier och tv-spel så blev vi i podden påminda av våra fans att vi missat brädspelen och rollspelen! Så givetvis ska vi kika på vad som hänt på brädspels och rollspelsfronten under 2010-talet!

För 10-talet blev en renässans för dessa spelformer. En ny gyllene era påbörjades! Nya former av spel, nya sätt att spela, nya teman och framförallt massivt av nya spel har sköljts över oss! På brädspelssidan har vi fått bekanta oss med den asiatiska marknaden, nya spelmotorer, legacyspelen och Co-Op för att nämna några ingredienser.

På rollspelssidan har de svenska utvecklarna inte bara vaknat till liv utan tagit den internationella scenen! Rollspelen har plötsligt blivit både tv-spel och tv-serier och detta är bara början!

Till sin hjälp har Game of Thrones-experten Fredrik Fornänger tagit hjälp av Brädspelsfantasten Andreas Isberg och Rollspelsfantatikern Robert Q Kustosik (som gärna kallar sig själv för ”Star Lord”). Hör när de gräver upp allt guld som går att hitta från de tio senaste åren!

Just det! Puttekulor! Vi pratar även lite puttekulor!

Varmt välkomna till 2010-talet ur bräd och rollspelsperspektivet!

 

Medverkande:
Fredrik ver2.1

Våra två experter Andreas & Robert:
45096506_10215290318349041_2059906297012158464_oq

 

Och just det! Missa inte detta!

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399