Den andra och sista delen i Magnus & Magnus Musikspecialserie. Detta är alltså den andra av två bortglömda avsnitt som plötsligt dök upp från ingenstans. I den första delen gick Magnus & Magnus loss på ett av sina barndomsidolsband, Roxette. Ett band som legat de båda varmt om hjärtat livet igenom.

I detta avsnitt är det ett lite mer annorlunda band. Från de brittiska öarna, med två bröder i spetsen, erövrade Oasis världen med sin musik. Under brittpopens gyllene era var de absolut störst. Band som Blur, Pulp och Suede vara bara några av de andra storheter som slogs mot Oasis om listplaceringar under mitten av 90-talet och fram till 2000-talet.

För Oasis gick det både upp och ner under karriären, men när det väl gick upp var de verkligen störst i världen. Med miljontals sålda album, kontroversiella uttalanden, inre stridigheter och en musikkatalog av guld, har de för alltid stämplat in sig i historieböckerna.

Magnus & Magnus synar bandets karriär, hur de påverkat musikvärlden och hur det ser ut idag. Givetvis avslutas det hela med en gemensam “best of”-lista. Lyssna och njut!

Medverkande:

Magnus Sörensen

Magnus Skogsberg

Written by GeekPodden