Fem panelmedlemmar (och en clown!?), fem spelledare, fem rollspelsvärldar, fem unika berättelser!

Denna vecka samlar Geekpodden ihop några av sina mest rollspelsälskande panelmedlemmar. Tillsammans ger de var sin version av sitt spelande och tar oss med till fantasins och rollspelens underbara universum! Rollspel kan spelas på så många olika sätt och i så många olika former. Hör våra panelmedlemmar jämföra, undersöka och uppleva varandras världar och berätta fina rollspelsminnen. Givetvis kör vi den obligatoriska ”Vad är rollspel”- förklaringen för de oinvigda lyssnarna!

Det bjuds dock även på mycket mer! Clowner, vampyrer och dystopier är några av de områden som panelen gottar ned sig i! Ett extra långt avsnitt att njuta av i höstmörkret!

Medverkande:

Fredrik Fornänger
Erik Svensson
Patric Hjelm
Gustav Mattsson
Robert ”Q”
Daniel ”Clownen” Andersson

 

 

AVSNITTETS BONUSMATERIAL:

En sammanfattning av första delen av Star Wars-rollspelet som spelas av Q, Fredrik, Christof, Erik och Magnus:

 

Här är det omtalade första spelmötet i en galax far, far way: Star Wars Episode 1 – The new saga In a galaxy far, far away…

Imperiet har efter förlusten vid slaget om Yavin bestämt sig för att ta ett hårdare grepp om galaxen. Bland annat genom ökad millitär närvaro i the Outer Rim områdena.

På planeten Ord Mantell jagas Rebelsympatisörer, dessertörer och andra personer av intresse för Imperiet säkerhet fram och tas till fånga. Alla tillgängliga resurser används för detta. Kejsar Palpatine spar inte på något. Livet har plötsligt blivit ännu svårare för många som redan haft det svårt länge.

Rygar och Kid gör en inflygning mot Ord Mantell. I lastutrymmet har de reservdelar till generatorer. Fast detta är bara en dimridå. I smuggelutrymmet ligger den verkliga orsaken till transporten. 2 st lastlådor med vapen till motståndsrörelsen på Kashyyyk.
Rygar blir överaskad och stressad när han ser att en Kejserlig Stardestroyer ligger i high orbit över planeten och att det pågår en markant ökning av Kejserlig aktivitet mot vad det varit vid tidigare besök till Ord Mantell.

Samtidigt på Ord Mantell har Tack Darkwater, efter att ha gömt sig undan i flera år av rädsla för att bli upptäck av mörka krafter som verkar inom imperiet, känt av en kraftig störning i Kraften. Situationen blir inte bättre då en nedblodad Wookiee-slav stormar in i sjukstugan och ber om hans hjälp.
Lobo som är Wookieens smeknamn (då det med mänskliga strupar inte går att uttala hans verkliga namn) har i vredesmod överfallit och allvarligt skadat en slavvakt och tvingats fly. Den enda han kan vända sig till är mannen i sjukstugan som alltid behandlat honom med respekt och till och med lärt sig förstå hans språk. I räddsla för att detta ska dra till sig ännu mer oönskad uppmärksamhet bestämmer sig Tack för att ta med sig Lobo till rymdhamnen och där försöka hitta någon som kan transportera dem bort från planeten. Tack litar på att Kraften kommer vägleda honom rätt.

Sparven med Rygar och Kid i cockpit landar i sin tilldelade landningsdocka i rymdhamnen. De stöter dock på problem då de möts av en övernitisk tulltjänsteman som bestämmer sig för att göra en sensorscan av lasten och resten av rymdskeppet. En förskräckt Rygar tror att smuggelgodset då kommer avslöjas. Han försöker på stående fot komma på en nödlögn för att distrahera tulltjänstemannen. Men trots en enastående skådespelarinsats av Kid, som hjälper till, misslyckas det totalt och istället går ett larm ut i rymdhamnen om att skeppet i landningsdockan har pestdrabbade ombord.
Skeppet och alla ombord sätts i karantän. Kid lyckas tillslut förklara för tulltjänstemannen att allt handlar om ett missförstånd och karantänen hävs. Dock blir Rygar belagd med förbud om att lämna landningsdockan och bege sig in i resten av rymdhamnen. Detta för att han inte ska skapa panik någon annanstans med sitt förvirrade beteende. Således blir det Kid som måste möta kontakten och avsluta affären. Trots att han fortfarande inte fått reda på att det egentligen handlar om en smuggelaffär.

Den unge hotshot piloten ger sig för första gången in i en stor rymdhamn helt ensam, dock med strikta förhållningsregler från Rygar. Han lyckas ta sig till cantinan där kontakten bestämt möte. Väl inne vid baren lyckas han elegant avstyra ett bråk med en aggressiv Rodian. Detta väcker Tack och Lobos uppmärksamhet. De sitter i ett bås och bevakar kantinans entre efter någon som kan erbjuda dem en transport. De bestämmer sig för att Kid verkar vara av de rätta virket, men väljer att avvakta med att ta kontakt med honom lite till. Kid i sin tur möter upp Twileken Yog som är kontakten som ska ta emot lasten. Yog anser att han inte ska betala för fejklasten utan bara för det smugglade godset. Kid som inte riktigt förstår vad Yog pratar om tycker att han går med på en fantastisk deal när han sänker den återstående summan han ska få som betalning med 500 krediter men istället får behålla fejklasten. Yog lämnar lokalen.

Innan Kid hinner dricka upp sin Bluemilk spiller han den över Lobo som trycker ner Kid i båset igen. Lobo och Tack tvingar Kid att föra dem till hans skepp och hjälpa dem av planeten. Men Kid förklarar att om han ska göra det måste de hjälpa honom att hitta en ny kondensator till Sparven eftersom den har krånglat en längre tid. De tre kommer överens och hittar en skrotförsäljare som har en begagnad kondensator för 450 krediter och Kid köper den.

 

Under tiden får Rygar ännu fler bekymmer då Stormtroopers dyker upp i landningsdockan för att genomföra en rutinkontroll av lastföråden på grund av larmet som tidigare gick ut. Han kan inte göra något annat än att se på medan de öppnar förråden i tur och ordning för att till sist nå det förråd Rygar och Kid har ställt sin last i. Utanför landningsdockan återvänder Kid tillsammans med Tack och Lobo men stannar upp då de ser en ensam Stormtrooper stå vakt vid ingången till dockan. Kid närmar sig Stormtroopern ensam för att se om han kan passera men nekas tillträde eftersom det pågår en rutinkontroll av landningsdockan. Samtalet drar ut på tiden och Tack och Lobo som börjar bli stressade av att inte komma iväg närmar sig också.

Stormtroopern som känner sig hotad höjer vapnet mot wookieen och begär att de ska avvika. Lobo svarar genom att med ett enda mäktig slag rätt i huvudet på Stormtroopern, sänka denne. Dock hinner Stormtroopern sända iväg ett larm om förstärkning. Nu är goda råd dyra!

Kid, Tack och Lobo skyndar snabbt genom gången till landningsdockan. De glömmer dock den nyinköpta kondensatorn bakom sig. Inne i dockan blir Rygar arresterad, avväpnad och förs under bevakning tillsammans med smuggelgodset mot utgången. Där blir de 4:a Stormtrooperna och Rygar stoppade av Kid, Tack och Lobo och en kort intensiv eldstrid utbryter. Till allas förvåning drar Tack fram ett blått lasersvärd som han börjar svinga likt en Jedi från de gamla sagorna. Hela striden är över väldigt snabbt och Rygar, Kid, Tack och Lobo är relativt oskadda till skillnad mot Stormtrooperna och lastlådorna med smuggelgods som nu ligger öppna och synliga för alla när dammet lägger sig.

En livlig diskussion inleds om vad det är som händer och vems fel det är! Denna diskussion avbryts dock av en man i någon sorts svart uniform utan beteckningar som kliver in i dockan från ingången med ett rött lasersvärd i ena handen. Han och Rygar verkar ha ett förflutet tillsammans, men mannen verkar mest intresserad av Tack.

Rygar som känner igen mannen som Bastian Doon från sin tid på Kejserliga Rymdakademin bestämmer sig för att inte stanna kvar och hälsa utan vänder sig om och börjar springa mot Sparven. De andra är inte sena att följa hans exempel. Tack stoppar dock mitt i steget som om han blev fasthållen av en osynlig kraft.

Kid visar sig ovillig att lämna någon av de andra efter sig och skjuter mot den svartklädde mannen som i sin tur stoppar laserskottet i luften med en handrörelse. Lobo tar tag i den förvånade Kid som stannat upp och börjar dra honom mot Sparvens lastramp. Samtidigt som detta sker släpper den osynliga kraften greppet om Tack som också fortsätter springa mot Sparvens ramp. Den svartklädde mannen skickar med en ny handrörelse det i luften hängande laserskottet efter Tack som precis klarar sig undan sånär som på ett hål i sin manteln.

Rygar vill inte vänta på de övriga utan trycker på lastrampens stängningsknapp så fort han kommer ombord, sedan fortsätter han till cockpiten för att starta upp sitt rymdskepp. Lobo lyckas precis få med sig Kid upp på den stängande rampen innan det är för sent. Men Tack blir ännu en gång fasthållen av en osynlig kraft
Kid lämnar både Lobo och Tack att klara sig själva och springer istället till cockpiten för att hjälpa Rygar att få Sparven upp i luften. Lobo som vägrar lämna sin nyfunna vän, använder all sin övermänskliga styrka för att dra loss Tack från den osynliga kraften och upp på rampen.
Det lyckas och de två hinner precis in i skeppet innan rampen sluts. Inne i cockpit är det bråttom. Kid ansluter sig till Rygar som precis ska lyfta då han träffas av någon osynlig kraft som nästan knockar honom medvetslös. Men han finner oanade krafter och lyckas ändå ta kontrollen över sig själv och lyfta, vända Sparven och flyga ut ur dockan.

Utan att ödsla någon tid eller bry sig om anrop och tillstånd flyger han Sparven ut ur atmosfären på Ord Mantel för att göra ett säkert hyperrymdshopp till Molnstaden på planeten Bespin. Väl i hyperrymden konfronterar Rygar, Kid, Lobo och Tack varandra med massa anklagelser. En upprörd Rygar blir inte lugnare då han får höra om Kid’s “smarta” affärsdeal, som gick ut på att de skulle få en lägre summa krediter än vad som var uppgjort. Istället skulle de lasta tillbaka lasten som nu ligger kvar på Ord Mantell för att sälja den någon annanstans och att den nya kondensatorn blivit lämnad kvar i landningsdockan i stridens hetta. Dessutom är den utlovade leveransen nu antagligen beslagtagen av Imperiet. Vad detta kan göra för Rygars rykte och framtida affärer vågar han inte tänka på….

 

OCH EN LITEN COMIC STRIP FÖR ER ATT KOLLA IN:

Fated

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399