I brädspelens värld finns en spelmekanik som heter ”social deduction”. Direktöversatt kan man säga att det är ”social slutledning”. Själva poängen är att man ska avslöja andra spelare som har hemliga roller! Oftast är det förrädare, spioner och konspiratörer! Allt kryddas såklart med anklagelser, rättegångar och felaktiga avrättningar. I spelen alltså! Hemliga allianser och dolda roller är något som alltid engagerar!

Några experter på dessa roller är deltagarna i avsnittets panel! Fredrik som oftast kallas för ”paktaren” även när man spelar spel där det inte ens skall gå att pakta. Patric som är poddens strategiexpert älskar såklart att lägga upp planer och taktiker för att avslöja hemliga sällskap. Filiph, som går under namnet ”Smygarn”, har otaliga gånger lurkat i de mörka hörnen för att senare få hugga sina medspelare i ryggen!

Dessutom gästas avsnittet av brädspelsexperten Andreas Isberg som kan allt om denna underhållande mekanik!

Själva begreppet ”social deduction” gås igenom grundligt och det kommer att bjudas på flertalet tips på bra spel i genren. Dessutom kryddas det med dråpliga historier om spelarnas egna erfarenheter! Hur gick det t ex till när Filiph lyckades bli president i Battlestar Galactica för att några minuter senare spränga både medspelare och rymdskeppet i luften?!?

Detta och mycket mer bjuds det på i veckans avsnitt av Geekpodden!
Häng med!

MEDVERKANDE
Filiph ver3 Patric ver1 Fredrik ver2.1

Samt vår gäst och brädspelsexpert Andreas Isberg!
45096506_10215290318349041_2059906297012158464_o

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399