Länge var det bara en legend för oss – en saga om ett spel som skulle vara så bra och så stort att vi inte skulle tro våra ögon. Det skulle finnas uppemot 100 uppdrag, nästan tjugo karaktärer att välja bland och kort i sånna mängde att man kunde fylla ett badkar med dem. Spelet låg och ligger fortfarande 1:a på sidan BoardgameGeek.com.

Namnet på spelet var Gloomhaven. Enligt många har det den perfekta mixen av ett dungeoncrawler-brädpspel, ett rollspel (fast utan spelledaren) och den nya generationens tv-spel. Hur tusan skulle allt det gå att få in i en låda? Lådan vi mottog vägde 10kg, så redan där kändes det som något alldeles speciellt var på väg att hända oss.

Detta avsnitt ger er en inblick i spelet, hur det funkar och vad de bjöd oss på under våra första två scenarion.  Följ Mickes “Brute”, Andreas “CragHeart”, Filiphs “Scoundrel” och Magnus “Mindthief” i vårt första möte med det legendariska Gloomhaven.

 

 

Medverkande:

Magnus Sörensen

Filiph Johansson

Andreas Pettersson

Mikael Sörensen

 

Musik av Adrian von Ziegler och www.bensound.com

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399