Äventyrsspel är en genre som av många klassas som den mest intressanta att följa från starten till idag. Från textbaserade äventyr som Stugan, Sierras serier Quest For Glory, Space Quest, Leisure Suit Larry, till LukasArts Maniac Mansion, Day Of The Tentacle, Grim Fandango, Nintendos Zelda, Secret of Mana, till… ja ni fattar. Det går att hålla på hur länge som helst. Men det vi valt att sikta in oss på till veckans avsnitt är hur det hela började och hur just “peka och klicka”-äventyren tog över världen och sedan försvann… och sedan smög sig tillbaka i en lite annorlunda sydd kostym.

Kommer du ihåg ditt första möte med äventyrsspelen? Vilka är fina favoriter? I avsnittet får du i alla fall veta våra, så häng med!

Det blir dessutom nyheter, hjulet och självklart sprillans nya musiktips till Spotifylistan!

day_of_the_tentacle_remastered_1

Medverkande

Magnus Sörensen
Filiph Johansson
Fredrik Fornänger
Erica Nyberg

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399