E3, eller Electronic Entertainment Expo, är världens största mässa för tv/datorspel. Varje år fylls Los Angeles Convention Center med pressfolk från hela världen för att få en första glimt av de kommande årens speltitlar medan resten av världen hänger med via livestream över nätet.

Förväntningarna är alltid skyhöga och ryktena många. Skulle man försöka beskriva storleken och betydelsen av mässan för någon som inte är så inbiten i hur spelvärlden funkar skulle det enklast kunna jämföras med filmvärldens Oscarsgala. Inte för att det delas ut några priser eller så men det är likt Oscarsgalan det största som händer spelvärlden varje år. Förra året var det 50 000 personer på plats i Los Angeles för att delta på mässan medan över 12 miljoner unika användare följde den live över nätet.

I veckans GeekPodden snabbspolar vi igenom alla rykten som dykt upp inför E3. Vi drömmer om spel som aldrig verkar komma, kan årets mässa kanske överraska oss och äntligen utannonsera spel som The Last Guardian, Beyond Good And Evil 2, Half-Life 3, Mass Effect 4 eller varför inte Metroid eller Kid Icarus till Wii U?

Häng med så laddar vi inför världens största dag för oss spelnördar!

Medverkande

Magnus Sörensen
Fredrik Fornänger
Erica Nyberg
Filiph Johansson

 

e3-2015

 

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399