Denna vecka gör geekpodden hembesök hos teknikexperten Emil för att få en djupare förståelse för hemautomation. Hemautomation eller ”Internet of things” är ett område som lockat till sig en mängd nördar de senaste åren och verkligen blivit en subkultur för teknikintresserade. Vi får både teknisk genomgång, tips på hårdvara, generell filosofi och inspiration till vad som är möjligt att göra. Tänk dig att ditt hem gör precis som du vill, när du vill det. Lampor tänds när det blir mörkt, musik spelas när det behövs, och en behaglig röst berättar hur mycket du gått ner eller upp i vikt sedan igår! Ingenting är omöjligt men det visar sig kräva en hel del av nörden bakom spakarna.

Emil delar med sig av sina bästa automationer och ger ett gäng anekdoter kring vad som även funkat mindre bra. Andreas och Magnus som är allmänt intresserade och i början på sin automatiseringsresa hälsar på hemma hos Emil. De bjuds på en grundlig genomgång och blir även varse hur långt ner i kaninhålet Emil krypit! Detta avsnitt är både för dig som är allmänt nyfiken på hemautomation, dig som nyligen börjat din resa och även du som redan kommit långt och behöver ytterligare inspiration!

Lyssna på GeekPodden där du lyssnar på podcasts. Alltså valfri podcast-app, Spotify, iTunes eller direkt på www.geekpodden.se

MEDVERKANDE:

Emil ver3 Magnus Sörensen Andreas ver1

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399