I denna veckas avsnitt av GeekPodden gör vi en liten tillfällig avstickare.

För några år sedan hade Magnus Sörensen och Magnus Skogsberg, två vänner och tillika musiknördar, en tanke om att spela in ett par podcast avsnitt dedikerade till band som under deras ungdom format deras musikaliska resa. Två avsnitt spelades in men glömdes bort, försvann ut i tomma intet och räknades inte alls med att bli återfunna igen. Men så kom dagen… då Magnus städade på en hårddisk och viola! där fanns de!

Därför blir veckans avsnitt av GeekPodden lite speciellt och ganska annorlunda, men för den sakens skull inte nödvändigtvis mindre intressant. Kanske tvärtom?

I det första av de två återfunna avsnitten är det de svenska popundret Roxette som förenar Magnus & Magnus. Vi snackar nostalgi, popskriveri, världshits och hur deras musik påverkat oss och andra artister från och utanför Sverige. Man glömmer lätt av att denna musikaliska duo haft flesta hits på den amerikanska Billboardlistan än någon annan svensk artist.
Avsnitt #2, om ett helt annat band kommer senare under året… (en ledtråd… det är ett brittpopband)

roxette620

 

Medverkande:

Magnus Sörensen
Magnus Skogsberg

Written by GeekPodden