Det snackas mycket om film i GeekPodden. Främst kanske äventyr, fantasy, sci-fi och action… väldigt sällan har vi haft fokus på humorn. Komedier hamnar lite i skymundan då det kanske inte är de filmer som dyker upp som stora nyheter eller är filmer man går och längtar efter. De brukar bara dyka upp, nästan som från ingenstans.

När Magnus och Magnus tänker på komedier har de båda ett par gemensamma nämnare som de främst tänker på. 80-talets “deadpan”-komedier som Titta vi flyger och Fletch för att nämna några. Det var något speciellt med hur humorn levererades på den tiden. Hur Chevy Chase kastade ur sig sina repliker eller det minspel som Leslie Nielsen numera är synonym med.

I veckans avsnitt tar vi en kik på humorns utveckling men fokuserar främst på ovan nämnda filmer och andra som smög fram tack vare just dessa, men även ett par från varje årtionde. För vart tog egentligen “den” humorn vägen? Och vad är det för humor nu? Eller finns den kanske kvar? Dessutom, vad har SNL för koppling till komedier genom tiderna?

 

 

Medverkande:

Magnus Sörensen & Magnus Skogsberg

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399