Det snackas alltid mycket om retro. I detta fall retrospel. Den senaste tiden är det t.ex Nintendos classic-mini-versioner av SNES och NES det snackats mycket om. Varför? Vad kommer denna fascination för gamla spel ifrån? Vad är det som får oss att smälta inombords av lycka när vi hör vissa ljud eller musikstycken från våra favoritspel från vår barndom och vilka är våra absoluta favoriter bland retrospelen?

Magnus, Filiph, Andreas och Florian går loss totalt på minnen som hyrspel i videobutiken, första mötet med strategiska PC-spel, avsaknad av internet, “button mashing” i 90-talets fightingspel och Sims-fisting!? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av GeekPodden!

Dessutom har vi självklart kollat den sprillans nya trailern till Avengers Infinity War! *dreggel*

 

Medverkande

Magnus Sörensen

Florian Lindblom Ohara

Filiph Johansson

Andreas Pettersson

Written by GeekPodden