Denna veckan har GeekPoddens “Griniga Gamla Gamers” ställt in siktet på en av spelvärldens riktiga rockstjärnor.  En visionär, konstnär och kreativ galning som främst är känd för att ha givit oss spelserien Metal Gear. Mannen i fråga är givetvis Hideo Kojima.

Filmfantasten som aldrig slutat drömma om att bli filmregissör, utan smäller in så mycket videosekvenser i sina spel att det når tv-serielängder när de är som fläskigast. Han är pappa till tv-spelsikonen Snake, till minnesvärda och nyskapande bossfighter, storytelling som både rör till det och imponerar och han är inte heller den som går den enkla vägen när det kommer till de där små finesserna och detaljerna.

Spelserien Metal Gear Solid är en av världens mest älskade serier och det finns mycket att säga om spelen och allt som hänt kring dem inför och efter sina respektive releaser. När Hideo har något på gång håller världen andan och han har chockat oss flera gånger. Tar vi dessutom en titt på framtiden ser det ut som att han kommer kunna fortsätta med det på flera plan.

Magnus och Andreas har laddat sina codecs, putsat upp sina night vision goggles och packat ner sina papplådor. Ja ni hör, de har tänkt på allt. Veckans avsnitt är bara ett klick bort. Nu kör vi!

Lyssna via valfri podcast-app, Spotify eller direkt på www.geekpodden.se

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399