Magnus Sörensen
Magnus Sörensen 
PodMaster / Låtskrivare / Spelnörd / Fotbollstok / Hembryggare / Fritidsledare / Äventyrare / Pappa

 

Musik-, film- och spelnörd som inte går många meter utan musik i öronen, ser så mycket film han bara hinner och spelar så fort lugn och ro infinner sig (vilket är mer sällan nu som småbarnsförälder). Känner fortfarande igen sig i John Cusacks karaktär Rob Gordon från High Fidelity och gör gärna topplistor så fort han får chansen. Skriver och producerar egen musik av olika slag. Följer slaviskt Premier League, älskar fotboll! (hatar inget lag – it’s all about love baby!). När det kommer till tv-spel är det nu för tiden främst större äventyr eller små indie-spel. Gärna spel som utmanar och inte håller en i handen.

Expert: Musik, retrospel, öl, cheesecake


Älskar:
Retrospel, stora äventyrsspel, ölvärlden, Magic The Gathering, Manchester United, Youtube, SoulsBorne (Dark Souls, Bloodborne, Demon Souls) och musik!

 

 

Fredrik ver2.1

 

Fredrik Fornänger
Rollsättare/PodMaster/Logistiker/Quizmaster

Japanfantast som varvar rollspelande med att mangla tv-serier. Arrangerar brädspelsevent genom Spel i Väst och lirar gärna både på Nintendo och Sonys spelkonsoler. Älskar allting när det gäller Game Of Thrones (TV-serien! Böckerna! Brädspelet, rollspelet!) och ser till att varje data- och TV-spel han spelar även innehåller en GOT-modd. Extra glad i Sci-Fi, fantasy och familjen Lannister.
Försöker även hålla på IF Elfsborg, men det slutar alltid med att han håller på det laget med flest coola värvningar.

Expert:
 Game of thrones, Fantasy, Tv-serier,

Älskar: Game of Thrones, Christofer Nolan, Terraforming Mars, Denis Villeneuve, Emily Blunt, Cyberpunk, X-men.
Älskar inte: Dansband, romantiska komedier, Pacifik Rim,

 

 

 

 

 

Patric ver1

 

Patric Hjelm
Chef

Liverpoolfanatiker med en förkärlek för god öl och att hoarda rollspelsprodukter inför att man eventuellt får mer tid till att spela. Spenderar gärna sin tid framför en fotbollsmatch eller med ett beroendeframkallande strategispel, antingen analogt eller digitalt.

Spelen ska helst vara hyfsat komplicerade och långa, men framförallt beroendeframkallande, uttrycket ”just one more turn” sammanfattar Patrics spelande väl. Anser att ett spel som inte tar minst 3 timmar att spela i princip inte är värt att spela, oavsett sammanhang.

Expert: Strategi, Krig

Älskar: Game of Thrones, Liverpool FC, Terraforming Mars, Civilization, Arsenal of Democracy, Bosch och Bruce Springsteen.
Älskar inte: Manchester United, frukt på pizzan och blaskig öl.

 

 

 

 

 

Q

Robert “Q” Kustosik

Rymdfarare

Expert: Rollspel, Star Wars

Älskar:
Älskar inte: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florian ver2

 

Florian Lindblom O´Hara
Amatörgolfare/Kulturarbetare

Har så mycket hobbys att han börjat avsäga sig möjligheten att få mer intressen, tiden räcker inte till. Kärleken till Film, tv-spel, serier, fotboll, golf, NFL och livets goda gör att man får sätta stopp. Fullt fokus på sina hobbys. Största idoler, sin familj, sin partner, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Tiger Woods & Steven Gerrard.

Expert: Film, Fallout, Fotboll

Älskar: Att känna lugnet.
Älskar inte: Att inte känna lugnet.

 

 

 

 

 

 

 

Andreas ver1

 

Andreas Pettersson
Hobbyorakel

Gillar det mesta men sci-fi, fantasy, spel, tv-serier, film, musik och sport ligger varmt om hjärtat. Anser att både Star Trek Next Generation och Battlestar Galactica (2004) är världens bästa serier. Är gruppens Assassin’s Creed-nörd som lägger alldeles för mycket tid på de spelen. Gillar även att spela långa rollspel både på konsol och PC. Har en av världens längsta backlogs på spel tack vare det.

Expertområden: Tv-spel, öl, teknik, tv-serier.

Älskar: Star Trek, Battlestar Galactica, Christopher Nolan, Star Wars ,Leftovers.
Älskar inte: Reality-tv.

 

 

 

 

 

 

Erik ver1


Erik Svensson
Lärare/Quizmastser

Dagen då Erik föddes tystnade fåglarna för ett kort ögonblick. De äldre visa männen i byn var överens om att tecknen talade för något stort. Tio år senare hade Erik samlat ihop en tablettasksamling, inte tidigare skådad i Dalsland, över 150 olika sorter. Vad skulle hända härnäst? Svaret på den frågan väntar alla fortfarande på.

Förutom tablettaskar gillar Erik  film, kryptozoologi, Kalle Anka och Dataspel.

Expert: Dödsexpert

Älskar:
Älskar inte:

 

 

 

 

 

 

 

 

Gustav ver2

Gustav Mattsson
Filmskapare/Mångfrestare

Gustav har ett stort intresse för filmhistoria och han har en särskild plats i sitt mörka hjärta för skräckfilm från 70-, 80- och 90-talet. Stop Motion-animationer är också något av det bästa som finns om du frågar denna dyrkare av praktiska effekter före CGI.

Detta enorma filmintresse matchas dock av en hel del annat. Vad sägs om en djupdykning i rollspel, miniatyrer, Amiga 500, Transformers G1 eller Aeon Flux (tv-serien, så klart)? Eller ska vi bara luta oss tillbaka och spela lite Magic, dricka lite Pernod och diskutera varför The Walking Dead är bättre än Game of Thrones? #OhNoHeDidn’t!?

Expert: Skräck, James Bond.

Älskar: The Doors, Blade Runner, Magic: The Gathering.
Ä
lskar inte: Sport, fisk och superhältar.

 

 

 

 

Emil ver3

 

Emil Thell
Kejsare

Tekniknörd som på dagarna kränger leksaker på nätet och på kvällarna helst spelar dator, brädspel, tv-spel eller tittar på serier.
Stor passion för allt som har med teknik och fysik att göra. Allt från elektronikprylar i hemmet till relativitetsteorin. Stort fan av Zelda. Svart bälte i Excel!

 

Expert: Teknik & prylexpert


Älskar:
TV-spel, Datorer, Bilar, politik
Ä
lskar inte: Upprepning, tristess, Star Wars

 

 

 

 

 

Jonas ver4


Jonas Larsson
Bibliotikarie/författare/rollspelsproducent/redaktör

Geekpoddens bibliotekarie som arbetar som författare och redaktör för Eloso Förlag. Eftersom både böcker och rollspel är hans jobb så är det tv-spel han vänder sig till för att slappna av, och då oftast korta men intensiva roguelikes. Är en duktig pojke som är nykterist, så mycket vegetarian man kan vara om man fortfarande äter hamburgare och sällan lever dålighetsliv.

Expert: Rollspel, Steampunk, Litteratur

Älskar: The Prisoner, Earthbound, Terry Pratchett, roguelikes, Hasse & Tage.
Älskar inte: GoT, fotboll

 

 

 

 

 

 

 

Christof ver1.1

 

Christof Sjöqvist
Fritidsledare / fd fotbollsproffs

Tvåbarnspappa och nyfrälst Magic-spelare som går under smeknamnet ”Mr. Standard”. Fritidsledare och tidigare fotbollsproffs som roddar dubbelt medborgarskap (Sverige och Österrike) och som fortfarande håller igång i de lägre divisionerna. Har sagt till Kirsten Dunst på skarpen, sitter gärna ner i duschen och är poddens FIFA-expert. Gillar film, serier, tv-spel och brädspel, som han gärna spenderar tid med när och om tid hittas.

Expert: Sport, fotboll, 80-talet

Älskar: Magic the Gathering Statistik John Hughes-filmer Forrest Gump New Wave Vinylskivor Sport
Älskar inte: Avbrutna låtar, tidiga mornar

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399