På Netflix kan man nu se thrillern The Killer, där Michael Fassbender spelar en yrkesmördare vars senaste jobb spårar ur. Mord, mörker och läskig stämning är inget nytt för regissören David Fincher som gärna målar med de svarta färgerna. Men det finns betydligt mycket mer att måla med för stjärnregissören. Hans förra film, Mank, handlade om en av Hollywoods mest underskattade manusförfattare och dennes inblandning i kultklassikern Citizen Kane. Filmen resulterade i flera Oscarsnomineringar, bland annat för bästa regissör.

 

David Fincher är idag en av vår tids mest intressanta och uppskattade regissör. Efter genombrottet med Seven 1995 har vi kunnat njuta av verk som tv-serien Mindhunter, filmerna Fight Club, Social Network, Gone Girl och massa mer!

I detta avsnitt från Geekpodden så tar våra tre Fincher-fanatiker Fredrik, Florian och Peter på sig uppgiften att skärskåda David Fincher karriär såhär långt!

Så på med noir-hatten och häng med in i David Finchers mustiga värld!

 

Medverkande:
Fredrik ver2.1 FlorianPeter Thiger

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399