När Gotdfred Kirk Christiansen och hans son Ole Kirk Christiansen, drog igång vad som tillslut blev företaget Lego och deras byggsatser, hade de nog inte en aning om vad de hade startat. En av de mest framgångsrika leksakslösningar genom tiderna. Byggsatserna Lego, som idag engagerar unga som äldre. Flickor som pojkar. Fungerar som tidsfördriv, pedagogiskt lärande och nödigt samlande.

När Peter, Magnus och Andreas var små, stötte de för första gången på denna magiska uppfinning. Minnena sitter fastspikade i skallen och är lätta att återberätta. Drömmarna om kommande inköp från Legos digra lista med tunga titlar att välja på är många och även de avhandlas här.

GeekPoddens fantastiska Thiger håller i trådarna och med honom åker gladeligen både Magnus och Andreas när det ska snackas barndomsbyggande, dröm-lego, AI-lego och allt som Lego hittat på under sitt långa liv som företag. Dessutom får vi en rapport från Klossfestivalen där Mr Thiger drog med sin familj. Där träffar vi Lego Masters-tävlande och hiphop-legenden Dogge Doggelito!

Ett matigt och nostalgiosande avsnitt utlovas!

Lyssna via valfri podcast-app. T.ex Spotify, iTunes eller direkt på www.geekpodden.se

 

GeekPodden Lego Peter Thiger Magnus Sörensen Andreas Pettersson GeekPodden Lego Peter Thiger Magnus Sörensen Andreas Pettersson GeekPodden Lego Peter Thiger Magnus Sörensen Andreas Pettersson

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399