Superhjältefilmer steg från bespottade tramsfilmer till kritikerhyllade storfilmer som tog över hela biovärlden. Kanske framförallt Marvel som lyckades med något alldeles speciellt med sitt Marvel Cinematic Universe. Flera filmer som byggde upp sin lilla bit i den stora sagan som avslutades med en Avengers-film. Därefter rullade det på och Marvel befäste sin plats. DC kämpade där i bakgrunden för att göra det samma och hade ganska blandade resultat och kanske inte något lyckad helhet. Men genren superhjältar var stor, större, störst och ett tag undrade man om andra filmer skulle kunna putta bort dem överhuvudtaget.

Farm tills för något år sedan när något hände. Avengers Infinity War och End Game var enorma succéer som avslutade något Marvel byggt upp under lång tid. Frågan var dock hur Marvel skulle kunna följa på det hela. De svarade med ett gäng TV-serier och en rejäl drös filmer som inte lämnade något vidare intryck på biovärlden.

Har superhjältarna spelat ut sin roll? Vart ska de ta vägen för att vi ska bry oss igen? Och förresten, de där gamla filmerna om superhjältar som kom innan nutiden superhjälteboom, hur var dem egentligen? Finns det några guldkorn där man kan plocka fram kanske? GeekPodden tar sig i alla fall en titt på vad som varit, vad som är och vad som borde bli. Florian och Magnus tar sig en rejäl kika på hur statusen ser ut och försöker klura ut hur denna genre kan åter blomstra. Dessutom en kik på framtiden. Vilka filmer har vi framför oss?

(OBS. Magnus tillägger att han missade att nämna sitt främsta förslag till Marvel för kommande filmer detta avsnitt… istället för editing i avsnittet får ni det här i stället…. “Marvels”, inte filmen med Ms Marvel, Captain Marvel m.m., utan serietidningen av Kurt Busiek, där vi får följa en nyhetsfotograf och hur flera stora Marvels-events ses på ur hans synvinkel. Att göra en film/serie om just detta och fokusera på människorna och hur de påverkas av hjältarnas insatser. På gott och ont. Svinbra, intressant och absolut något dagens superhjältemaskin Dinsey/Marvel skulle kunna lösa utan problem)

Lyssna via valfri podcast-app, iTunes, Spotify eller direkt på www.geekpodden.se

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399