För den som gillar spel – främst arkadspel och flipperspel – var arkadspelskulturen något magiskt: en värld där man kunde försvinna in bland blinkande och plingande spelmaskiner och lätt tappa bort både tid och rum. Från gamla arkadspelsklassiker som Pac-Man och Asteroids till nyare som Metal Slug och International Superstar Soccer, för att nämna några. Sedan har vi ju hela pinballvärlden också. Vem har inte stått vid en pinballmaskin och tänk “ahh bara en gång till… bättre kan jag!”? Addams Family, Indian Jones, Terminator 2, Twilight Zone, Attack From Mars, ringer det några klockor? Jo ni har garanterat sett dem i spelhallar, utanför butiker eller i restauranger och barer. Eller känner du kanske inte igen något av detta? Hur som helst så är detta avsnitt för er allihop. Se det som en liten resa tillbaka i tiden då arkadhallar med arkadspel och flipper regerade.

Ett exklusivt reportage från Pinball Hall Of Fame i Las Vegas blir det också. GeekPodden har nämligen varit där och tar tempen på en av Las Vegas hetaste turistattraktioner.

Har du några egna minnen när det gäller arkadhallar, arkadspel eller flipperspel? Hör av dig till oss på Facebook, i kommentarerna nedan eller via mail@geekpodden.se.

Medverkande

Magnus Sörensen
Fredrik Fornänger
Erica Nyberg

 

Pinball
12084776_10153029113906879_985282066_o12119232_10153029113911879_1507954795_o

 

 

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399