Alla har vi väl någon gång stött på den där lilla pojken i grön tunika och grön luva? Inte Peter Pan alltså.. utan Link! Huvudkaraktären i spelserien The Legend Of Zelda. En av världens absolut största och mest inflytelserika spelserier någonsin. Shigeru Miyamoto’s äventyrliga mästerverk som fortsatt att underhålla spelare i alla åldrar sedan första spelet kom ut redan 1986. 

GeekPodden älskar Zelda-serien och kan därför inte låta bli att släppa ett avsnitt som är en slags informativ kärleksförklaring. Magnus har tagit på sig “berättarröstkläderna” och bjudit in sina Zelda-nördpolare i form av Florian, Fredrik och Emil, som alla ger sina historier, minnen och tankar om serien. Varför är Zelda-serien så jäkla bra? Vad är det för speciellt med dess stora och välfyllda värld? Vilka karaktärer från serien har fastnat lite extra i våra hjärtan? I över trettio år har serien trollbundit oss och vi verkar alla se en fortsatt ljus framtid för den.

Veckans avsnitt är lika mycket till för de redan inbitna fansen som för de som av någon anledning fortfarande inte stött på hjälten Link, prinsessan Zelda eller spelets “big bad”, Ganon. Ge oss 50 minuter av din tid och häng med ut på äventyr i Hyrule. En resa som tar oss från spelets start, i Miyamotos huvud, till våra första minnen och alla andra anledningar till att vi älskar spelserien.

GeekPodden presenterar… Legenden Om Zelda, GeekPodden-style!

 

Magnus Sörensen Florian ver2 Emil ver3 Fredrik ver2.1

Written by GeekPodden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/geekpodden.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399